O nas

 Rizibizi preplavil Portorož

 

V Portorožu se dogaja nekaj nenavadnega. Kar naenkrat so ljudje začeli govoriti o rizibiziju ali po domače rižu z grahom. Naša novinarska radovednost nam ni dala miru, zato smo se odpravili v samo jedro zgodbe in preverili, kaj se dogaja.

Odkrili smo, da se je sredi Portoroža, Obala 20, , odprla nova restavracija, ki ni nova! Rizibizi je namreč zgodba, ki ima zgodovino … Od leta 2010 pripravljajo krožnike z izvirnimi kombinacijami barv, vonjev in okusov, ki presenetijo tudi najzahtevnejšega gurmana. Poleg tega jim je pomembno, da so sestavine najboljše, vedno sveže in od lokalnih dobaviteljev. Pri njih tudi žejni ne boste! K dobri hrani gre seveda dobro vino. Zato imajo v ponudbi preko 300 različnih vinskih etiket.

Vse to so zaznala tudi razna imenitna kulinarična združenja in jim podelila kape, krožnike in še kaj. Rizibizi je tako član JRE (Jeunes Restaurateurs d`Europe), ima tri kape Gault&Millau in Michelinov krožnik (Michelin plate).

Simpatični natakarji Sandra in Mitja vas na dveh zunanjih terasah (ena ima celo pogled na morje! ) postrežejo z jedmi, ki ste jih bili vajeni v prejšnjem Rizibiziju., Tomaž, Janko in Martina pa obljubljajo, da bodo na meni dodali tudi kakšno novo jed, ki je do sedaj še niste okušali. Odločili smo se, da se čez nekaj časa vrnemo, da preverimo, ali so svojo obljubo držali.

Med poletnim vrvežem in polno teraso gostov smo vseeno uspeli vprašati Patrizio, zakaj so se odpravili po hribu navzdol in pristali sredi Portoroža. Dobili smo odgovor, da ima ekipa Rizibizija res rada svoje goste, zato so se jim želeli približati in se preselili v sam center, kjer jih bodo lahko obiskali med kopanjem ali večernim sprehodom po Portorožu.
Za konec pravijo še, da je pri njih hrana posebno doživetje, pa naj bo romantična večerja v dvoje, praznovanje obletnice, rojstnega dneva, poslovno srečanje ali pa razvajanje kar tako.

 

 

Galerija

Kontakt

Hiša dobrot d.o.o.
Obala 20
6320 Portorož

E: info@rizibizi.si
T: +386/5/99-35-320
M: +386/40/240-554

Odprto od 12h do 23h.