Restavracija

Restavracija

Z novo portoroško hišo dobrot, kot bi lahko poimenovali naš kulinarični hram, odpiramo v gastronomski ekipi preseljeni iz Hiše Torkla novo poglavje v iskanju in zadovoljevanju prečudovitih vonjav in opojnih okusov. Vse, kar ste poznali številni med vami iz Hiše Torkla, smo pri restavraciji Rizibizi prenesli še v portoroško okolje. Ponudbo seveda dopolnjujemo. Lahko bi dejali, da smo razširili naša obzorja z zelenih gričev nad idilično vasjo Korte na piranski zaliv. Vsekakor je pred našo ekipo nov izziv, s katerega bi vam radi razkrili vsaj nekaj skrivnostnih tančic.

Ker se bo pri nas marsikaj začelo in končalo s hrano in pijačo, velja začeti s kulinariko. Ponudba restavracije Rizibizi sloni na številnih radostih za vznemirjanje brbončic. Ljubitelje poletno obarvanih prigrizkov nameravamo navduševati z osvežilnimi poletnimi solatami, s katerimi se bomo oskrbovali pri posebej izbranih domačih pridelovalcih iz sečoveljske doline. Iz morskega sveta bodo na naše uvodne krožnike romale jastogova solata in sipe, ki jih bosta dopolnjevala paradižnik in zelena. Ribje obarvanim okusom bosta stregla mariniran brancin z limeto, ingverjem in meto ter tunin carpaccio.

Na svoj okus bodo v restavraciji Rizibizi prišli pod vodstvom kuharskega para Janko in Tomaž ljubitelji juh, kjer bi radi izpostavili korenčkovo kremno juho s skuto in pomarančo ter metino dišavo. Prav tako imenitna se nam zdi tartufova juha.

Pa zaplujmo zopet v skrivnostne morske širjave, iz katerih prihajajo gratinirane kapesante, bogat izbor svežih jadranskih rib in različne jedi na osnovi jastoga. Brbončice naših gostov bo z enako mero prefinjenosti vznemirjala ponudba surovih morskih okusov.

In sedaj najslajše. Zaključne dobrote! Med slednjimi velja omeniti jogurtovo sladico z gozdnimi sadeži, mandljevo zmrzlino in pijano lubenico. Pa še kakšno presenečenje bo prišlo izpod spretnih rok Helene, za katero radi v šali trdimo, da je že kot majhno dekle padla v sladkor.

Ponudbo restavracije Rizibizi bodo nadgrajevale še dobrote iz posebne ponudbe. Med slednjimi velja izpostaviti za uverturo pripravljenega mariniranega brancina z limeto, ingverjem in meto, orado z ingverjem na tatarski način in čičerikino kremo s škampi. In kaj pravite na imenitni zaključek z moussom bele čokolade s paradižnikovo marmelado, čokoladni souffle ali krožnik prvovrstnih mešanih sirov?

Prav tako raznoliki, kot smo pri hrani, bomo v restavraciji Rizibizi pri vinski izbiri. Naša vinska ponudba bo temeljila na kleteh Korenika & Moškon, Brandulin, Robi & Dorjano Korenika, Movia, Bordon, Prinčič, Blažič, Kabaj, Ca' del Bosco in drugih, ki nas bodo prepričali s ponudbo in kakovostjo. Ob tem bi radi izpostavili še zadolženega za vino, Igorja, ki si je v preteklih letih pridobil s testnim sodelovanjem z vsemi pomembnejšimi slovenskimi vinarji in uspešno opravljenimi usposabljanji doma in v tujini bogate izkušnje, s pomočjo katerih bo svetoval gostom pri ženitvi hrane z vinom. Izpostaviti velja še za strežbo zadolžena Patricijo in Peter, ki bosta s svojo iskrivo prijaznostjo in strokovnostjo sledila željam gostov.

Poslanstvo ekipe Rizibizi je torej več kot na dlani. Vsi skupaj želimo ponuditi portoroškemu gostu drugačno in bolj izbrano ponudbo, kot jo je bil do sedaj deležen na slovenski obali.

Naj bo dovolj, v imenu celotne ekipe Rizibizi Vam želimo le še prijetne dneve in večere in obilo užitkov ob radostih, ki so jih za vas pripravili naša kuharska virtuoza Janko in Tomaž ter vinski mojster Patrizia.

Dober tek!

Terasa

Terasa

Na dveh čudovitih terasah, z romantičnim razgledom na piranski zaliv, soline ter zeleno, gričevnato pokrajno slovenske Istre, lahko v naši banketni dvorani in zimskem salonu postrežemo do 80 gostov, tudi najzahtevnejših.